U nas kupisz włoską mąkę typ 00

Mamy dla Was dwie dobre wiadomości 🙂 Pierwsza: Ciasto prowansalskie ponownie będzie dostępne od jutra (ale do wyczerpania zapasów)

Druga: Na stałe wprowadzamy dla Was mąkę typ 00 na sprzedaż. Mało tego, możecie u nas zakupić różne jej rodzaje, wszystkie idealne do wypieku pizzy, chleba czy focacci. Z przyjemnością porozmawiamy z Wami o mące do pizzy a nasi Pizzaiolo pomogą przy wyborze idealnego rodzaju w zależności od tego jakie wypieki planujecie z niej zrobić. A jak akurat traficie na szefa przy piecu to z pewnością podpowie Wam co nieco jak przygotować pyszne ciasto do pizzy w domu . Fajnie, prawda?

Jakie mąki mamy obecnie dostępne:

Caputo Rosso – W300-320 , mąka 00 do pizzy klasycznej, czas wzrostu 10-20 godzin

PZ 1 – W170 , mąka do pizzy al taglio, do pizzy na grubym cieście, czas wzrostu 2-4 godziny

PZ2 – W200, mąka do pizzy puszystej, czas wzrostu 4-6 godzin

PZ3 – W280, mąka do pizzy klasycznej, czas wzrostu 8-10 godzin

PZ4 – 325, mąka do pizzy chrupiącej, czas wzrostu 10-20 godzin

Najnowsze wpisy